mandag 5. mai 2014

Fujifilm X-ambassadørdag i Oslo



Lørdag 3. mai 2014 arrangerte Joachim, Karl, Torstein og Ole Gunnar fra Fujifilm Nordic en Fujifilm X-ambassadørdag i Oslo. De hadde invitert ni personer fra FotoVideo og Japan Photo butikker i Oslo, Tønsberg, Stavanger, Bergen og Trondheim. En bra gjeng som satt på mye god produkt- og bransjekunnskap.


Det var veldig spennende å bli spurt av Fujifilm Nordic om jeg ville holde en ambassadørworkshop. Jeg har jo jobbet som profesjonell fotograf i mange år, og det å holde fotokurs og workshops har blitt en viktig del av hva jeg gjør. Jeg er glad i å formidle lidenskap og kunnskap om mitt fag til andre, og det å bli spurt om å gjøre det på en ambassadørdag for et kameramerke jeg brenner for betyr mye for meg.

Jeg synes det er spennende og kult at Fujifilm "tør" å samle folk på tvers av ulike butikker og kjeder. Noen ville umiddelbart tenkt at dette er konkurrenter man bør holde unna hverandre. Ja de er jo konkurrenter, men de er også kolleger! Og det er sunt både for oss fotografer og fotobransjen generelt at det finnes mer enn bare en stor butikkaktør. Flere gode aktører som utfyller hverandre gjør at fotobransjen som helhet får bedre levevilkår - mener jeg.



Grunnen til at jeg "havnet borti" Fujifilm sine produkter for et år siden, er rett og slett fordi de lager satans gode kameraer som også inspirerer. Det å holde f.eks et X-T1 eller en X100S gjør at jeg får lyst til å fotografere! Og egenskaper som svært god bildekvalitet, nydelige farger, og noe av den beste optikken jeg har vært borti er jo en ren ekstrabonus.

Dagen startet med at Karl og Joachim fra Fujifilm ga oss produktopplæring på X-systemet. Veldig nyttig, og en god mulighet til å stille spørsmål og diskutere temaer direkte med både Fujifilm og butikkene. Forholdet mellom en selger i en butikk og en kunde kan jo sammenlignes med et ekteskap. Man snakker ofte om de samme tingene, men bruker ikke alltid samme språk eller ser det fra samme vinkling, og da kan forvirring oppstå. Derfor var det nyttig å få møte og lære å kjenne disse folkene. Noen av dem har jeg jo møtt før, men man blir knyttet sammen på en helt annen måte i løpet av en dag som denne. Dette er jo folk med en lidenskap for fotofaget og utstyret akkurat som meg, og jeg hadde stort utbytte av å møte alle sammen.



Etter Karl og Joachim var ferdig, så vi en herlig kortfilm Torstein hadde filmet med X-T1, om en 88 år gammel urmaker i Oslo. Imponerende!

Etter det var tid for meg å holde workshop. Målet var å dele min lidenskap for foto med dem, og gi folkene et innblikk i min hverdag som fotograf. Vi gikk fra hotellet og langs perrongen på Oslo S. Bare i løpet av noen få hundre meter hadde vi stoppet flere ganger for å snakke om spennende bildemuligheter, og hvordan man kunne utnytte lyset der til å skape spennende bilder.





Noen hundre meter lenger ned kom vi til det nye Barcode området. Eller Strekkodebyen som det raskt ble fornorsket til. Et spennende område der det er mye kunst og arkitektur å beundre, og mulighetene for gøyale bilder var mange. Det virker som om folk synes fotograferingen var gøy, for de var overalt, høyt og lavt hele tiden, og til tider nesten umulig å samle de! Utrolig gøy å se!





Etter mye lek og moro med strekkoder tok vi turen over til Operaen. Gjengen fra FotoVideo og Japan Photo er jo vant til å selge reflektorer, men ikke så stor og dyr reflektor som denne. For Operaen med sin hvite marmor av typen "Bianco Carrara" fra la Facciata bruddet, må jo være verdens største og dyreste fotoreflektor, til den nette pris av ca 4.2 milliarder norske kroner. Den første timen man går rundt der i fullt sollys er man nær sagt sveiseblind. Men du verden så gøy det er å bruke Operahuset til å ta bilder! Vi lekte oss med linjer, former, refleksjoner og mennesker. Gøy! Så hva passet vel bedre enn å avslutte med et gruppebilde på toppen av Operaen!





Tilbake til hotellet så vi gjennom litt bilder og snakket om erfaringene og hva vi hadde lært i løpet av denne dagen med Fujifilm. Før vi forlot hotellet for å spise en hyggelig middag sammen, var folkene fra Fujifilm så snille å fylle på kamerabagen min med litt mer spennende X-T1 utstyr til testing. Vertikalgrepet (med plass til ekstra batteri) var en fryd å få kloa i, og jeg gleder meg stort til å få prøvekjørt XF10-24mm f/4 R OIS objektivet. Jeg kommer tilbake med en omtale av det og noen flere objektiver her etter hvert.

Bildene i dette blogginnlegget er en blanding av bilder tatt av Fujifilm folkene, deltagerne og meg. Jeg vet ikke hvem som har tatt hvilke bilder, men skrik ut til meg hvis du vil at jeg skal legge på kreditering på bildet. Vi hadde det veldig gøy alle sammen med masse X-T1 kameraer og all tenkelig optikk denne dagen.

Jeg vil få rette en stor takk til Fujifilm Nordic, og så gleder jeg meg til å holde neste X-workshop for Fujifilm lørdag 31. mai i Oslo, og da blir det for kunder som har kjøpt Fujifilm X-T1. Det blir moro!




























Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar