onsdag 19. februar 2014

Stemningsrapport fra fotokurs i Oslo

Fotokursdeltagere i aksjon
Lørdag 15. februar holdt jeg og Stian en ny runde med foto walkabout i Oslo. Men hva er en foto walkabout spør du kanskje?! Vel, det er et praktisk fotokurs, der deltagerne blir med å gå en runde (walkabout betyr jo å gå rundt...) i et større eller mindre område, på leting etter gode motiver.

Målet med en foto walkabout er å lære deltagerne mer om å finne gode motiver, bruke miljøer, takle lyset, og for noen handler det også om å lære knapper, funksjoner og innstillinger på kameraet.

Linjebonanza i Barcode!
Denne gangen var temaet mennesker i by, og stedet var området fra Oslo S, bortover langs de nye Barcode byggene, og mot Grønland. Mens mange satt hjemme denne lørdagen og så på smøreskandalen i OL i Sotsji, der vi måtte nøye oss med en fjerdeplass på damestafetten, valgte vi og noen ivrige fotokursdeltagere å være ute. Det ble en variert dag som vekslet mellom øsende regn, tett snødriv, og en himmel som nesten (men bare nesten...) sprakk opp i klarvær. Herlig! Noen vil kanskje si at vi holdt fotokurs på tross av dårlig vær, men jeg sier at vi gjorde det på grunn av dårlig vær!

"Just sittin' there..."
De fleste velger å holde seg inne i slikt vær, og mange også å kalle det for "dårlig vær". Men det å komme seg ut med kamera, og tvinge seg selv til å fotografere i andre værforhold enn det man normalt gjør (eller ser på som "komfortabelt"), betaler seg ofte i form av gode motiver. Og det var ikke bare regnet som haglet og rant denne dagen, men også de gode motivene synes nå jeg.

Men det gjelder å kle seg godt. For selv om temperaturen ikke var lenger ned enn rundt null, betyr det på med superundertøy, varmesokker, ull og fleece og høyhalsede ting, i tillegg til regntøy ytterst og gode varme votter eller hansker på hendene. Her gjelder det å følge alle triksene fra hvordan-kle-seg-i-møkkvær-guiden, også kalt "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær...". 

"No shopping today!"
Men det er alltid noen som undervurderer det å være ute 5 timer på en klissvåt og kald dag. Som regel stiller alltid noen med for lite og for kalde klær, og ofte klær som ikke er tette. Det mest ekstreme var vel på en tidligere walkabout med lignende vær, der det kom ei jente i skjørt. Hun måtte overraskende nok kaste inn håndkleet etter en liten time ute... Men det kan aldri gjentas mange nok ganger: Kle deg heller litt for varmt, for det er bedre å måtte ta av seg litt enn å fryse! Det hjelper ikke med dyrt kamera hvis du fryser, uansett om du er på fotokurs eller ikke.
"The blurry guy"

For alle oss varme, ble det en herlig kursdag der vi boltret oss i ulike typer lys, lekte med design, linjer og arkitektur iblandet en god dæsj mennesker. Ca halvveis tok vi en pust i bakken med påfyll av kaffe, varm kakao med krem og litt å spise på. Greit med litt energi. Til slutt gikk vi over den nye gangbrua over toglinjene, og avsluttet med litt gatefotografering på Grønland. Store kontraster på noen få hundre meter.

Vi kunne splittet opp denne 5 timers runden i minst 10-15 forskjellige steder der vi kunne holdt på lenge på hvert eneste sted. Og det er det som er så fascinerende med foto. Du kan fotografere det samme motivet eller stedet uendelig mange ganger og få helt ulike resultater. Og derfor kommer jeg garantert tilbake hit, både med nye fotokurs og workshops, og også for å ta egne bilder!

Har passasjerene begynt å be til høyere
makter om at det må komme et tog...?!
Følg med på kursoversikten og kurskalenderen på nettsidene mine her, der du til en hver tid finner hvilke fotokurs og fotoworkshops som er planlagt. Hvis det mangler dato på kurs, så betyr det bare at det ikke er satt opp ny dato enda, men at det kommer snart. Og hvis du ønsker å bli satt på mailinglisten slik at du automatisk får beskjed om nye fotokurs og datoer, så gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet mitt her.

Kanskje vi ses på kurs!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar