mandag 2. juni 2014

Fujifilm X-T1 workshop i Oslo

For et par måneder siden ble jeg spurt av Fujifilm Nordic om jeg kunne tenke meg å holde en X-T1 workshop i Oslo. Workshopen skulle være et tilbud til de som hadde kjøpt X-T1 kamera hos FotoVideo i perioden april til mai. Jeg liker jo å dele erfaringer og snakke om fotografering, i tillegg til at jeg har blitt veldig glad i X-T1 kameraet. Så hvordan kunne jeg si nei!

Sammen med Fujifilm Nordic hadde jeg forberedt en 8 timers workshop med både teori, inspirasjon og praktisk fotografering. Torstein Bøe fra Fujifilm Nordic var også med for å bistå med spørsmål rundt produkter og utstyr, i tillegg til at han hadde en del objektiver som deltakerne kunne få teste. I tillegg ville jeg gi folk en gjennomgang av knapper og innstillinger på X-T1. Rett og slett dele det jeg har lært meg om X-T1 ved å bruke det både privat og på kommersielle oppdrag de siste par månedene. Flere av deltagerne hadde rukket å bruke kameraet en del, og hadde mye å bidra med, så dette ble en givende del for alle. 



Etter en grundig gjennomgang av innstillinger, med diskusjoner og erfaringsutveksling, tok vi turen ut i solfylte Oslo sentrum for å fotografere. Det kan jo ikke bare være knapper og teknikk heller! Det er jo gode bilder det tross alt handler om, uansett utstyr.



Ute snakket vi om det å finne spennende miljøer, bruke linjer, speilinger, leke med lys og skygge, skape dybde og mye annet gøy. Jeg lovte folk å vise de det beste fotografiske lyset i hele Oslo, og da jeg tok de med inn i en trafikkert tunnel ved sentrum brannstasjon tror jeg noen ble veldig paffe og satt ut... Ingen hadde vel forventet å bruke en varm og solfylt sommerlørdag inne i en mørk og støyende tunnel, men det er gøy å kunne overraske.



For denne tunnelen ga oss mye. Ikke bare nydelig lys og røffe bakgrunner til spennende portretter, men også varierte elementer å bruke i komposisjonen. Tunneler, portrom og underganger kan være din beste venn når du vil kunne kontrollere lyset for eksempel ved portrettfotografering. 



Det var gøy å se hvor ivrige deltagerne ble når vi var ute og fotograferte. Mange av de begynte å snakke med tilfeldig forbipasserende for å låne de noen minutter som modell. Litt av grunnen var nok at jeg hadde gitt de en oppgave på forhånd, og laget en liten fotokonkurranse med premier. Temaet var fritt, men det måtte være med et menneskelig element i bildet.



Vel tilbake i kurslokalet så vi på bilder, og kåret tre vinnere som fikk boken "Fotoglede - slik tar du bedre bilder" som jeg har vært med å skrive, og en av de tre fikk også med seg et gavekort for å kunne lage seg sin helt egne fotobok. Vinnerbildet var et nyyyydelig portrett av ei lita jenta som velvillig stilte opp som modell mens hun var ute og gikk med faren sin. Og et slikt herlig bilde tror jeg var en belønning i seg selv både for fotografen og modellen.



Jeg har jo holdt mye fotokurs og workshops opp gjennom årene, og jeg må si det er fristende å gjenta en helt egen Fujifilm X-T1 workshop. Vi får se hva tiden og fremtiden bringer...






















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar